Formål og målsætning med ophold på ElevKollegiet:
ElevKollegiet er godkendt som Socialpædagogisk bo- og opholdssted i henhold til Servicelovens § 107 og Barnets lov § 43, stk. 1, nr. 6 og stk. 3 til unge voksne mellem 17 ½ og 30 år, med behov for midlertidigt ophold i botilbud eller ungestøtte i form af ophold på ungehjem jf. Barnets lov § 114, stk. 1, nr. 1
Formålet med opholdet på ElevKollegiet er overordnet, gennem botræning, jobtræning og socialfærdighedstræning, at bringe beboerne i en positiv psykologisk og social udvikling, med det overordnede formål at gøre vedkommende så selvstændig og deltagende i det almindelige samfundsliv som muligt. Derudover er det en central faglig målsætning at støtte beboerne i en afklaring af fremtidig beskæftigelses – samt boform.
Målgruppen
ElevKollegiets målgruppe har behov for et midlertidigt botilbud og eller ungestøtte (jf. §114 BL) med udvidet støtte, vejledning og socialpædagogisk indsats; herunder botræning, jobtræning og social færdighedstræning.
Målgruppen omfatter unge voksne i alderen 17,5 – 30 år, som kan have forskellige former for emotionelle, psykiske, sociale samt kognitive vanskeligheder, såfremt dette ikke udmønter sig i markant udadreagerende verbal eller fysisk adfærd.
Derudover kan målgruppen have psykiatriske diagnoser, men de skal ved indskrivning være medicinsk velbehandlede eller være i et medicinsk udredningsforløb.
Målgruppen kan endvidere have lettere misbrugsproblematikker, hvis dette ikke er hovedproblemstillingen.
Målgruppen er ved indskrivning oftest kendetegnet ved ikke at have været i stand til at honorere de krav, forventninger samt forpligtigelser, der stilles på det ordinære arbejdsmarked, traditionelle virksomhedspraktikker eller i uddannelsessystemet.
Der vil oftest være behov for mere særlige og individuelle tilrettelagte forløb, hvor beboerens tovholder i fællesskab med relevante samarbejdspartnere på jobcentre, uddannelsesinstitutioner eller lignende, har ansvaret for at koordinere forløbet i tæt samarbejde og dialog med beboeren.
Målgruppen er således kendetegnet ved at have behov for botræning i bredeste forstand, erhvervsafklaring i forhold til job, beskæftigelse eller uddannelse samt socialpædagogisk indsats i forhold til emotionelle, psykiske, sociale og eller kognitive vanskeligheder.